tisdag 14 juni 2011

Hejdå, bunkern. Hejdå, bunkerserien.

Skolan slutade i onsdags. Den senaste veckan har känts lite underligt sysslolös, som det alltid gör de första dagarna av sommarledighet. Det har också känts vemodigt, eftersom det var slutet på två år med den här klassen. Några av oss kommer fortsätta i Gävle även nästa termin, några av oss försvinner till andra ställen. Jag kommer att stanna, men även om många av oss kommer att ses igen så känns det sorgset. Det har varit två väldigt fina år.

Den närmaste månaden kommer att tillbringas med en distanskurs i kreativt skrivande. Förhoppningsvis kommer jag kunna klämma in en del tecknande; jag har bestämt mig för att rita minst två ansikten per dag under sommaren, för att öva på min karaktärsteckning. Sen gäller det ju att göra en serie till antologin 03:51, som kommer bli uppföljaren till 7:e Oktober. Läs mer om det här och här.

Här är seriesidorna till mitt projekt, som jag visade upp på redovisningen. Några av dem hänger dessutom i en liten utställning på skolan, så om ni av någon bisarr anledning har vägarna förbi Fårhallen i Högskolan i Gävle, så kan ni ta en närmare titt. De är gjorde helt digitalt (med undantag för sidan med ritningen) vilket gett dem en helt annan detaljrikedom än mina vanliga seriesidor. Delar av sidorna är hopstressade till deadlinen, och jag ser dem främst som en sorts första försök - men mycket i dem är jag genuint nöjd med. Detta är alltså ett utdrag ur storyn, så varken början eller slutet finns i serieform.

3 kommentarer:

  1. Helvete vad bra det verkar, Martin! Jag får verkligen lust att läsa mer! Det är kul att äntligen få läsa det i sin helhet! Tycker verkligen att du utvecklat din stil på det här projektet - mycket ser jävligt jävligt bra ut! Tycker också att du fångat det där du pratade om; att själva bunkern har stor del i intrigen och nästan är en karaktär i sig självt - och sen att han Gunnar blir en sjukt stor auktoritet, det har du fångat skitbra med listgrejen, som han sen typ bara knycklar ihop och lägger i fickan. Skitbra, vore jätteballt om du färdigställde serien ^^

    SvaraRadera