onsdag 5 oktober 2011

Huvuduppgiften ur mitt perspektiv

Jobbar med mitt projekt. Just nu håller jag på att avsluta första delen - att göra karaktärsskisser till några figurer.

Har försökt gå till botten med anatomin och att bygga upp figurer från grunden. Här är några skisser av ett huvuds uppbyggnad (metoden har jag fått härifrån):


Som legat till grund för dessa teckningar av ett huvud ur olika vinklar:


Knivigt men lärorikt. Det är lite sånt jag sysslar med just nu. Parallellt med att skissa fram mitt bidrag till 03.51-antologin, förstås.

Om folk har tips på bra tutorials, böcker eller bloggar om att teckna anatomi, framförallt huvuden, skriv gärna i kommentarerna! :)

4 kommentarer:

 1. Ser bra ut! Såna här övningar är jättebra även om de kan orsaka ett visst huvudbry (hö hö.) Jag antar att du vet att Mirre har gjort ett gäng finfina tutorials, och i dem tipsar hon även om en massa anatomitecknare som hon tagit lärdom av - bland annat Andrew Loomis, en fantastisk tecknare vars böcker kan laddas ner gratis och lagligt som pdf (han dog 1959 men mycket av det han gjort är fortfarande aktuellt, dessutom är det mycket underhållande att läsa!)

  http://escapefromillustrationisland.com/2010/01/07/free-andrew-loomis-art-intstruction-downloads/

  SvaraRadera
 2. Har hört talas om de där böckerna, men inte vetat var de finns! Guld!

  Martin, kul att se dina klassiska Piazzolla-ansikten i lite nya vinklar!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset och länken Johanna, ska ladda ned pdf:en så snart jag kan! :D Tror att den här tekniken att rita huvuden kommer från honom, han nämns lite varstans på de tutorials jag sett - däribland Mirres, som jag förstås kollat upp och lärt mig mycket av.

  Rickard, jag arbetar ständigt på att ta The Martin Piazzolla Comic Art Concept (där The Piazzolla Face och The Piazzolla Angle ingår) till nya nivåer.

  SvaraRadera
 4. Som sagt ser det jävligt bra ut! Särskilt han som tittar ner är en favorit (och den som tittar upp, för jäklar vad svår den vinkeln är att få till utan att det ser ut som att en liten bit av ett ansikte fäst sig själv på en asteroid...) Snyggt jobbat!

  SvaraRadera