lördag 11 februari 2012

Vårpremiär

Ser att senaste inlägget var i december. Slappt av mig. Men jag har insett att jag bara kan lägga upp saker när jag har tid och - viktigast - snygga grejer att lägga upp. Så det får bli lite oregelbundet.
    Det har annars hänt en del sen senast. Jag har slutat på Serie- och bildberättarprogrammet. Vilket känns vemodigt, men samtidigt känner jag mig rätt klar där. Projektarbetet blev jag nöjd med till slut, och jag kanske slänger upp lite av det här nån dag.
    I januari blev det också en del städande och flyttande - jag och min flickvän bor numera i en större lägenhet i Sätra, dessutom tillsammans med en fin katt. Allt är finemang på den fronten.

Just nu skriver jag på tre grejer parallellt. Mest är det till skrivarkursen jag går på heltid, men de senaste dagarna har jag även fått mycket gjort på dessa två grejer:

- Pythagoras 3 (eller P3 som jag gillar att kalla den). Två år i rad har Rickard Fornstedt, Calle Krantz och jag sprängt sinnen med fanzinen Detet och Jaget. I år är det dags för avslutningen, Överjaget  - och den avslutande delen i trilogin om Pythagoras. Det Rickard gjorde som en seriös, väl-researchad berättelse om hans liv, blev i Calles händer mer...actionbetonat. Lite mer våld, tajta kläder och tidsresor. Han sprängde alla gränser; inför den sista delen har jag så fria händer man överhuvudtaget kan få utan att kapa av dem med bandsåg. Berättelsen kan utspela sig varsomhelst, närsomhelst, hursomhelst; det finns flera vägar att ta, mängder av detaljer att spinna vidare på. Men det måste vara episkt. Jag vill göra något som skulle passa till Hans Zimmers mest bombastiska soundtrack. Det är den största penseln som gäller.

- Det här samarbetet, där jag och Johan Elebrink har ritat sex serierutor till varandra att bygga ihop en serie av. En spännande idé som är riktigt utmanande - men samtidigt tacksam, eftersom man har så tydliga ramar att jobba med. Rymdvarelse-grejen ger ju en hel del möjligheter. Har gjort de fyra första sidorna, de kommer kanske upp här inom en snar framtid. Förhoppningsvis blir det ett läckert fanzin av våra serier, att inhandla vid Stockholms Internationella Seriefestival (Gamla SPX).

Så. Första inlägget för våren. Det kommer nog fler. Tills dess: Ha det utmärkt!

1 kommentar:

  1. Yeah! Låter hur gött som helst att du jobbar på vårt projekt :D Slit inte ihjäl dig bara och glöm inte bort att vi sa minst 5 sidor. Så om du inte orkar mer är du ju snart klar. Själv måste jag nog ta och läsa igenom mitt bidrag och se ifall det håller än :P

    Överjaget ska bli riktigt kul att läsa. Ni har gjort ett grymt jobb hittills så jag tvekar inte en sekund på att mina höga förväntningar kommer bli uppfyllda med den här delen.

    SvaraRadera