söndag 22 april 2012

Stockholms Internationella Seriefestival!

27-29 April kommer Sveriges största seriefestival gå av stapeln i Kulturhuset i Stockholm. Jag och mina seriekollegor Erik Malm, Rickard Fornstedt och Calle Krantz kommer att stå vid ett eget bord och sälja våra alster. Här är en liten genomgång av de böcker som helt enkelt inte får missas (för jag är ju med!):

Överjaget: Calle, Rickard och jag har de senaste två åren gjort seriefanzinen Detet och Jaget - i år kommer den sista delen i trilogin. De tre berättelser som löpt genom föregångarna får sin katharsiska upplösning i Överjaget, som inte bara omfattar ett, utan tre häften - totalt klockar alltihop in på en bit över hundra sidor. En del är i färg.

03:51: En tjock, snygg serieantologi i samma stil som förra årets 7:e Oktober. Vi snackar långa, välgjorda serier i olika stilar - en stor del i färg! Jag är glad över att var med i en bok med så unisont hög nivå på grejerna. 120 spänn kostar den, och det är grymt prisvärt.

Comic Royale #6: Serieföreingen Comic royale släpper den sjätte delen av sin årliga antologi. Alltid en spännande genreblandning av kortare, svartvita serier av unga serieskapare.

Lägenhet 101: Ja, nu har jag ju egentligen bara gjort sex stycken rutor till detta fanzine. Sedan har Johan Elebrink använt dessa rutor till att bygga ihop en längre serieberättelse; skapat en handling, lagt till text och gjort ett läckert fanzine. Resultatet är en bok som både är ett intressant experiment i serieskapande men också en spännande, dystopisk berättelse. Jag tar på mig lite, lite grann av äran.

Dessutom kommer tidigare års böcker som mäktiga 7 Oktober att säljas (inte många kvar i lager nu), liksom Överjagets föregångare Detet och Jaget.

Och på vårt bord kommer givetvis Erik, Calle och Rickard sälja egna serier, teckningar och artbooks - massor av intressant och kolla på och inhandla.

Förutom alla andra spännande serier och serieskapare som kommer vistas i samma lokal, förstås. 

Alltså: Stockholms Internationella Seriefestival  i Kulturhuset den 27-29 april. Själva försäljningen kommer dock bara ske på lördag och söndag (28:e och 29:e April), så jag rekommenderar att man dyker upp någon gång i helgen.

Välkomna!